•  Názov projektu:             Záložka do knihy spája školy Školský koordinátor:    Mgr. Ingrid Bašistová, vychovávateľka v ŠKD
          • Názov projektu: Záložka do knihy spája školy Školský koordinátor: Mgr. Ingrid Bašistová, vychovávateľka v ŠKD

          • Dňa 29.09.2021 sme sa opätovne ako školy zapojili do 12.ročníka česko-slovenského projektu. Tento rok sa našou partnerskou školou stala Základní škola Zámrsk. S pani Kateřinou Brandovou  sme si prostredníctvom e-mailovej pošty dohodli potrebné podmienky na splnenie projektu ( počet záložiek a termín odoslania). Veľmi sme sa tešili na spoluprácu s „novými kamarátmi“ v Zámrsku. Dozvedeli sme sa , že je to škola ako my( málotriedka) s počtom žiačikov 28. Veľmi nás to potešilo. Tento rok boli našou inšpiráciou knihy nielen zo školskej knižnice, ale aj knihy, ktoré si deti obľúbili. Boli to úryvky z dobrodružných príbehov, rozprávok i básničiek. Našou inšpiráciou boli : Bambi, Parožtekovci, Ružový balónik, Tancovanie s drakom, Lietajúci mlyn, Klások, Ukradnuté slniečko, Najkrajšie rozprávky a i.Tam sa deti stretli aj so zlatou rybkou, perníkovou chalúpkou, snehulienkou a siedmimi trpaslíkmi, či škaredým káčatkom. Deti sa snažili z každej prečítanej knihy a rozprávky urobiť vlastný výtvor. Najprv sme si knihy predstavili, niečo o nich porozprávali a žiaci si ich mali možnosť prečítať. Potom si vybral každý tému na svoju záložku. Záložky sa vyrábali na hodine výtvarnej výchovy alebo v školskom klube. Samozrejme , že v období halloweenu nesmela chýbať ani kniha „ Naša mama je bosorka“. LŽiaci vyrábali záložky s nadšením a fantáziou. Menšie deti mali možnosť záložky vymaľovať. Záložky sme zasielali v dohodnutom termíne. Do balíčka sme im pridali aj menší darček pre každého žiačika a pani učiteľky- tekvičky vyrobené z farebného papiera s menom každého žiačika našej školy. K tomu sme  ešte pridali pre každého sladkú odmenu. Taktiež bol zaslaný v balíčku aj Ďakovný list za spoluprácu so Základní školou v Zámrsku a p. Brandovou. Veríme, že aj záložky z partnerskej školy budú opäť zdobiť naše čítanky a knihy, tak ako minulý rok. Všetci sa opäť tešíme na ďalší ročník -13. „ Záložka do knihy spája školy“.

            S úctou Mgr. Ingrid Bašistová, vychovávateľka v ŠKD Gerlachov a koordinátorka projektu

        • Zdravý životný štýl
          • Zdravý životný štýl

          • Už nám jeseň odkaz dala,

            že úrodu odovzdala,

            a výživu zdravú deťom dala.

            Dňa 10.11.2021 sme si pripravili deň plný zdravého jedla, tanca a zábavy. Spoločne sme a stretli v triede, kde žiaci zaspievali pesničky o jabĺčku a  zarecitovali básničky o hruške, hrozne, orechu. Potom podľa jednotlivých ročníkov hádali hádanky a pomenovávali rôzne druhy ovocia a zeleniny. V hre „Uhádni, čo ješ“ bolo ich úlohou uhádnuť so zaviazanými očami akú zeleninu alebo ovocie ochutnali. Následne sa deti rozdelili do štyroch skupín, kde každá skupina pripravila zdravú ochutnávku. Deti z materskej školy so svojimi pani učiteľkami urobili jednohubky a upiekli jablkový koláč. Žiaci prvého ročníka pripravili smoothie a druháci zdravé nátierky. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka „sladké pokušenie“ – ovocný pohár a tvarohový dezert. Pripravené dobroty sme všetci spoločne ochutnávali pri stole. V závere sme si zacvičili podľa hudby, pretože k zdravému životnému štýlu patrí aj pohyb. Za odmenu každé dieťa dostalo peknú jabĺčkovú medailu.

        • Jeseň, pani bohatá
          • Jeseň, pani bohatá

          • Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia. Je aj predzvesťou zimy, ktorá prináša do našich príbytkov pokoj a dni oddychu. S príchodom jesene sa mení aj príroda. Ulice sú plné opadaného lístia, ktoré vytvára farebné koberce. Čaro jesene dokážu oceniť najmä deti váľajúce sa v kope lístia, alebo stačí len pohľad na lietajúceho šarkana .

            Aj naši žiaci zážitkovým vyučovaním spoznávali plody jesene. Každý žiak si na hodinu pripravil zaujímavý projekt o jeseni a  jesenných plodoch. Vyučovanie bolo pre žiakov veľmi zaujímavé, keďže plodov jesene je veľmi veľa a naši žiaci sú veľmi kreatívni.  Výsledky našej usilovnej práce sme vystavili na hlavnej chodbe. Môžete sa prísť pozrieť, akých máme šikovných žiakov.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Gerlachov
        • 0910885191 0527885192
        • Mlynská 21, 059 42 Gerlachov, okres Poprad Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje