• Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Deň Zeme je príležitosťou na oslavu našej planéty a životného prostredia. Koná sa každoročne 22.apríla. Deň Zeme aj našim žiakom poskytol skvelú príležitosť, aby sa mohli porozprávať o životnom prostredí a veciach, ktoré môžeme osobne urobiť. Bola to dokonalá príležitosť naplánovať si úpravy okolo našej školy, vysadiť si zeleninové a kvetinové záhony. Na záver sme si pripravili zábavné aktivity a kvíz. Bol to skvelý spôsob, aby sme  zistili, čo žiaci vedia o našom životnom prostredí, ako chrániť lesy, ako môžeme recyklovať, čo môžeme urobiť okolo domu na šetrenie energie, čo robia rastliny pre nás a pre Zem, prečo nevyhadzujeme odpad do vody, čo môžeme vyrobiť zo starých alebo recyklovateľných predmetov.

            Keďže aj počasie nám prialo, bolo to príjemne strávene dopoludnie, plné zaujímavostí, nápadov a tvorivostí.

                                                                                                                                                            Mgr. M. Smoleňáková

        • Zápis detí do materskej školy
          • Zápis detí do materskej školy

          •                                        Základná škola s materskou školou, Mlynská 21/53,  Gerlachov

             

            ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

            na školský rok 2022/23

            sa koná od 02.05.2022 do 31.05.2022

            v čase od 8.00 hod. do 15.30hod.

            V školskom roku 2022/23 je predprimárne vzdelávanie povinné pre každé dieťa, ktoré do 31.08.2022 dosiahne 5.rokov.

             

            Do materskej školy prijímame všetky deti od 2,5 roka, ktoré majú osvojené sebobslužné návyky./ pýtať sa na WC,samostatne jesť s lyžicou/

            K zápisu je potrebne priniesť vyplnenú žiadosť,ktorej súčasťou je aj potvrdenie od lekára.

            Žiadosť si môžete vyzdvihnúť v MŠ počas prevádzky denné od 7.00 hod do 16.30 hod.

             

        • Šibi, ryby....
          • Šibi, ryby....

          • Veľkonočné dielne

            Veľká noc je najväčším kresťanským sviatkom v roku a zároveň oslavou jari. Napriek tomu, že mnoho veľkonočných tradícií a zvykov sa postupom času vytratilo a Veľká noc sa už v súčasnosti ani zďaleka neslávi ako kedysi, ostáva i naďalej pre mnohých obľúbeným sviatkom v roku.Veľká noc predstavuje nielen množstvo tradícií a zvykov, ale i veľa zábavy, osláv a prvé jarné dni.Pre deti sú tieto sviatky vzácne ,tešia sa na ne, pretože sú výnimočné, pestré a veselé, plné zaujímavých činností.Pre väčšinu ľudí je však Veľká noc hlavne šibačka, oblievačka, korbáče, vajíčka, zajačiky, kuriatka a iné symboly jari.Duchom príchodu jari ožila i naša škola a to nielen výzdobou,  ale aj činnosťami, ktoré s deťmi robíme,  či je to pozorovanie prebúdzajúcej sa prírody, sadenie semienok, zbieranie liečivách kvietkov. 

            Pri tejto príležitosti sme zorganizovali aj deň veľkonočných tradícií a zvykov. Deti sa oboznámili aké zvyky sa tradovali v našom  podtatranskom regióne  a priamo v našej obci.  Spoznávali čaro a význam šibačky,  aké veľkonočné vajíčka pripravovali dievčatá pre svojich  kupačov a skupinovými činnosťami pripravovali  veľkonočné ozdoby . Na záver si  spoločne vytvorili výstavku svojich prác pre rodičov. Aspoň takýmto spôsobom sa pokúšame  čiastočne zachrániť  to čaro veľkonočných sviatkov a užívať si spoločné  chvíle v rodinnom kruhu.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Gerlachov
        • 0910885191 0527885192
        • Mlynská 21, 059 42 Gerlachov, okres Poprad Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje